/
x

A honlapon cookie-t alkalmazunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. Részletek.

Főoldal / Megoldások / IT biztonság / Adatbázis biztonság

Adatbázis biztonság

Egyre több területen merül fel igényként az adatok titkosított tárolása és továbbítása. Számos iparágban (például banki és biztosítási szektor) törvényi előírások is vonatkoznak a személyes és operatív adatok megfelelő védelmére.

A Softline számos területhez kínál megfelelő titkosítási megoldásokat, az érintett informatikai rendszerek között lefedve például a szerverkörnyezeteket, a munkaállomásokat és a mobileszközöket is. Az így titkosított adatokat még az eszközhöz hozzáférve vagy az adatforgalmat elterelve sem tudja illetéktelen személy elolvasni.

McAfee Database Activity Monitoring

A McAfee adatbázisok védelmére tervezett megoldása valós időben biztosítja a kritikus adatok védelmét nem csupán a hálózaton belüli vagy kívüli fenyegetésektől, de az adatbázisok sérülékenységeit kihasználni próbáló kártékony kódoktól is. A megbízható védelem mellett a szoftver az adatbázisok biztonsági rendszereinek optimális felügyeletét is kínálja, a szabályozói előírások folyamatos betartása mellett. Telepítéséhez nincs szükség sem a meglévő architektúra átszabására, sem drága hardver beszerzésére, sem az adatbázisok átmeneti lekapcsolására. Ez a sokoldalú és költséghatékony megoldás tehát az üzletmenet folytonossága és a teljesítményszintek fenntartása mellett segít az adatbázisok védelmében.

A McAfee adatbázis-biztonsági megoldásait használó vállalatok mindig naprakész adatokkal rendelkeznek minden adatbázisukról és ezek védettségi szintjeiről. Így meghozhatják a hatékonyságot és a biztonságot egyszerre növelő intézkedéseket, egységesíthetik a vonatkozó biztonsági házirendeket és bevezethetik a szabályozói rendelkezések teljesítéséhez szükséges eljárásokat.

IBM Security Guardium

Az IBM Security Guardium globális adatbiztonsági platform a funkciók teljes tárházát kínálja: bizalmas adatok észlelése és osztályozása, sérülékenységek felmérése, adat- és fájlműveletek monitorozása, maszkolás, titkosítás, blokkolás, karanténba helyezés és kommunikációkezelés a bizalmasság fenntartása érdekében.

A Guardium adatbázisban, felhőben, fájlrendszerben és más tárterületeken tárolt bizalmas adatok védelmére is alkalmas. A Guardium automatikus elemzési megoldásaival gyorsan felmérhetők a belső és külső adatbiztonsági kockázatok. A rendszer könnyedén alkalmazkodik az IT-környezet változásaihoz, legyen szó felhasználók hozzáadásáról, kapacitásbővítésről vagy új technológiák bevezetéséről.

Az IBM Security Guardium használatával betarthatók a szabályozói előírások és az adatvédelmi intézkedések, de bevethető a big data világában és más adatbiztonsági projektekben is. Ezzel Ön is megelőzheti versenytársait az adatbiztonság kritikus területén!

Az IBM Security Guardium által biztosított előnyök:

Tárja fel az adatbiztonsági kockázatokat:

 • A bizalmas adatok felismerésével és osztályozásával azonosítsa automatikusan a szabályok megsértését jelentő kockázatokat.
 • Az adatokhoz való hozzáféréseket és a kihágásokat pontosan nyomon követve megelőzheti az adatszivárgásokat a fájlok, a strukturálatlan adatok, a Hadoop-disztribúciók, a NoSQL-platformok és az egyéb adatforrások monitorozásával.
 • Az adatok felhasználásában szabályszerűségeket kereső öntanuló algoritmusok érzékelik az anomáliákat, így a kibővített automatikus elemzés gyorsabban észleli és iktatja ki a jogosulatlan hozzáféréseket.
 • A diagnosztikai központ figyeli és elemzi az audit adatait, az adatbázist érő belső vagy külső behatolási kísérlet jelei után kutatva. Ilyen lehet például egy rosszindulatú kódot tartalmazó tárolt eljárás vagy egy SQL-befecskendezés.
 • A dinamikus adatvédelmi irányítópulton minden főbb indikátor megjelenik az adatokkal, az adattárház kockázatcsökkentésével és a megfelelőséggel kapcsolatban. A döntéshozók így ujjukat az adatbiztonság ütőerén tarthatják, és szükség esetén gyorsan beavatkozhatnak.

Védje meg kritikus adatait:

 • A megfelelőség automatikus nyomon követésével és a bővített auditálással megvédheti vállalatát a jogi problémáktól. És ezek a funkciók a statikus és a dinamikus adatokra egyaránt működnek!
 • Védje kritikus adatait titkosítással, maszkolással, szerkesztéssel, valamint dinamikus hozzáférés-korlátozással és értesítésekkel.
 • A jogosulatlan belső és külső fájl- és adat-hozzáférési kísérleteket valós időben reagálva blokkolhatja, riasztással kiegészítve. A rendellenes vagy gyanús viselkedések kiszűrése szintén része a technológiának.

Adaptálja adatbiztonsági megoldásait zökkenőmentesen a változó infrastruktúrához:

 • Élvezze a hagyományos és a modern technológiák támogatását. A Hadoop, a noSQL és a felhő sem okoz gondot!
 • Kezelje az adatbiztonság teljes problémakörét ugyanazzal az infrastruktúrával és megközelítéssel, amely a megfelelőségi kérdésektől a teljes körű adatvédelemig mindenre megoldást nyújt.
 • Fogadja örömmel a megnövekedett hatékonyságot és a lecsökkent költségeket, amit a teljes IT-környezetet lefedő egységes adatbiztonsági infrastruktúra nyújt Önnek!