/
x

A honlapon cookie-t alkalmazunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. Részletek.

SIEM

SIEM betűszó a biztonsági információ- és eseménykezelő rendszerek két alkalmazási területéből tevődik össze: a SIM (biztonsági információkezelő rendszer) felelős az információbiztonságért, a SEM (biztonsági eseménykezelő rendszer) pedig a biztonsági incidensek kezeléséért. A SIEM rendszer szerepe, hogy valós időben elemezze a hálózaton működő eszközök és alkalmazások biztonsági értesítéseit és riasztásait.

A SIEM szoftverek valós időben elemzik az IT-rendszerek információbiztonságát, és riasztásokat küldenek, valamint beállított műveleteket kezdeményeznek a hálózati eszközöknél és alkalmazásoknál észlelt rendellenességek esetén. Ezekkel az eszközökkel a vállalatok azonnali beavatkozásra képesek az őket érő támadások vagy a biztonsági rendszerekben bekövetkezett incidensek esetén, késlekedés nélkül cselekedve az érintett adatok megóvásáért.

AlienVault 

A hagyományos SIEM szoftverek többsége a már telepített egyéb biztonsági rendszerek adatait elemezve dolgozik. Sok kis- és középvállalatnál azonban ezek a rendszerek sajnos nem állnak rendelkezésre.

Az AlienVault másként működik! A hagyományos SIEM szoftverek minden képességét felvonultató AlienVault USM megoldás emellett egyetlen platformba integrálva kínálja a helyi hálózat teljes körű monitorozásához szükséges összes funkciót is. Könnyen telepíthető és egyszerűen kezelhető, így az AlienVault valóban ideális megoldás a szűkösebb költségkeretből gazdálkodó vállalatoknak!

McAfee Enterprise Security Manager

A McAfee Enterprise Security Manager összegyűjt minden adatot a fenyegetésekről, és egységbe foglalja az ezek elemzéséhez, priorizálásához és megszüntetéséhez szükséges védelmi eszközöket. Beépített megfelelőségi szabályaival és előre definiált forgatókönyveivel egyszerre egyszerűsíti a fenyegetésekkel való megküzdést és a szabályozási követelmények teljesítését.

E nagyobb hatékonyság záloga többek között a kockázatokkal és fenyegetettségekkel kapcsolatos folyamatos adatgyűjtés, a döntéshozatalt és a kivizsgálást felgyorsító adatelemzés, valamint a sérülékenységek koordinált elhárítása. Ez az elosztott és bővíthető megoldás több mint 30 más szoftvergyártó termékeivel integrálható, standardizált adatforrások százait kezeli, és folyamatosan fogadja az információbiztonsági szolgáltatóktól az új fenyegetésekről szóló tájékoztatásokat is. A McAfee Enterprise Security Manager az Ön vállalata számára is megkönnyíti az információbiztonsági célok és a szabályozói rendelkezések teljesítését – most és a jövőben is.

IBM 

Az IBM-et talán nem szükséges bemutatni: a világ vezető IT-vállalata a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügy, a közigazgatás, az autóipar, a távközlés és az oktatás területén is. Az IBM átfogó szolgáltatási portfoliójával is kimagaslik versenytársai közül. Hardver, szoftver, szolgáltatások, K+F, finanszírozás és technológia, minden egy helyen!
A Softline az IBM Premier Business Partner minősítésű partnere.